PERS

Europese mobiliteitsspeler Drivalia lanceert in België.


Brussel, 5 oktober 2023

De mobiliteitsdiensten van CA Auto Bank Groep zijn vanaf nu beschikbaar in België dankzij de oprichting van Drivalia Lease Belgium, het nieuwe verhuur-, lease- en mobiliteitsbedrijf van de Groep. Dit is een belangrijke mijlpaal in de internationale groei van het bedrijf. Het filiaal in Brussel staat onder leiding van algemeen directeur Yannick Etcheverry.

Drivalia Lease België richt zich op langetermijnverhuur, vanaf 24 maanden, voor professionele en particuliere klanten. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen en breidt dan ook zijn diensten geleidelijk uit met een volledig gamma aan mobiliteitsoplossingen, van elektrisch autodelen tot innovatieve autoabonnementen en verhuur voor alle looptijden, allen onderdeel van Drivalia's "Planet Mobility".

Drivalia wil zijn aanwezigheid in België versterken door zijn wagenpark uit te breiden naar 1.100 voertuigen tegen eind 2024. In een latere fase zal het ook een netwerk van Drivalia Mobility Stores uitrollen – dat zijn fysieke verkooppunten waar alle mobiliteitsoplossingen van het bedrijf worden voorgesteld.

De lancering van de autoverhuuroplossingen van Drivalia Lease Belgium vormde ook de ideale gelegenheid om het nieuwe kantoorgebouw van Drivalia en CA Auto Bank in de Brusselse gemeente Oudergem in te wijden. Het gebouw, dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaard ("Excellent"-score op BREEAM-certificering), biedt werknemers grotere ruimtes en een goede bereikbaarheid van en naar het stadcentrum.

Met de introductie van de Belgische vestiging zijn de innovatieve en personaliseerbare mobiliteitsoplossingen van Drivalia nu beschikbaar in 13 Europese landen, waaronder Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Finland, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

"De lancering van Drivalia in België is een belangrijke stap in onze pan-Europese groeistrategie. Ons doel is om een van de toonaangevende spelers te worden in de new mobility-sector, met een sterke focus op groene mobiliteit", zegt Paolo Manfreddi, CEO van Drivalia. "Hiervoor zetten we sterk in op de uitbreiding van onze vloot, dat tegen 2026 zo’n 300.000 voertuigen zal tellen, waarvan meer dan de helft bestaat uit elektrische en PHEV-modellen. Tegen datzelfde jaar streven we ernaar onze elektrische infrastructuur uit te breiden met naar schatting 3.500 laadstations.”

"We zijn trots op de lancering van onze diensten op de Belgische markt", zegt Yannick Etcheverry, managing director van Drivalia Lease België. "We doen er alles aan om onze klanten in België dezelfde hoge kwaliteitsnormen te bieden als in de andere Europese landen. Onze strategie, gebaseerd op onze onafhankelijke en multi-brand status binnen een groep met bijna een eeuw ervaring in de auto-industrie, stelt ons in staat om de meest geavanceerde mobiliteitsoplossingen op de markt te brengen.”